Onze kennisbank
Heb jij een vraag voor ons?
hand
Wat moet ik doen als ik ontslag krijg?

Krijgt u ontslag? Of verlengt uw werkgever uw contract niet? Controleer dan of uw werkgever zich aan alle afspraken houdt. Krijgt u ontslag via UWV of de rechter? Dan kunt u het beste hulp vragen aan een advocaat.

Wat kan ik als oproepkracht doen als mijn werkgever mij minder oproept?

Als oproepkracht kunt u na 3 maanden uw werkgever vragen om een vast aantal uren. Of u recht heeft op vaste uren, hangt af van uw contract en uw situatie. Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst.

Wat zijn mijn rechten als mijn werkgever failliet gaat?

Bij een faillissement heeft uw werkgever zoveel schulden, dat het bedrijf niet meer kan bestaan. De rechter verklaart uw werkgever failliet en benoemt een curator. De curator neemt beslissingen over het bedrijf en probeert schuldeisers te betalen.

Hoe worden vakantiedagen opgebouwd?

Elke werknemer bouwt vanaf zijn eerste werkdag vakantiedagen op. Er zijn 2 soorten vakantiedagen: de wettelijke vakantiedagen en de bovenwettelijke vakantiedagen.

Wat zijn mijn rechten bij contractverlenging?

Bij een tijdelijk contract heeft u een einddatum afgesproken. Uw werkgever beslist of hij u een contractverlenging aanbiedt. Dit moet uw werkgever u op tijd laten weten: meestal 1 maand voordat uw contract afloopt. Anders kunt u recht hebben op een aanzegvergoeding.

Wat is mijn maximale proeftijd?

Uw werkgever kan met u een proeftijd afspreken. Hoe lang uw proeftijd mag zijn, hangt af van de lengte van uw contract en van uw cao. Tijdens de proeftijd kunnen beide partijen het contract meteen opzeggen, bijvoorbeeld als het werk niet bij u past.

Bel ons vrijblijvend

Telefoonnummer voor consult

We bijten niet